Waarom Yoga?

Een sterker lichaam

Het lichaam is een zeer intelligent organisme. Wanneer het energie ontvangt, wordt deze zo efficient mogelijk gebruikt om het lichaam te voeden en te versterken en afvalstoffen af te voeren.

Meer energie

Yoga verhoogt het energieniveau in het lichaam en laat deze optimaal doorstromen. Hierdoor komt het lichaam steeds meer in balans en gaat hij naar zijn potentieel toe. Je wordt sterker, soepeler, slanker of steviger, je wordt energieker en fitter, en komt steviger met je voeten op de grond te staan.

Stress afvoeren

De geest is steeds fluctuerend, vaak vol met gedachten die springen van verleden tot toekomst, gedachten die de geest verhinderen in het nu te zijn. Dit is stress. Wanneer je in het nu bent, ben je ontspannen en creatief. Door yoga en de daarbij behorende aandacht voor de ademhaling, verbind je lichaam en geest, en breng je de geest in het moment, in het nu, en zijn ze samen in harmonie. Yoga kan zo heel effectief en moeiteloos stress afvoeren.

Diepe ontspanning

Doordat bij Sri Sri Yoga de aandacht op ontspannen is tijdens de houdingen en bewegingen, komt de geest tot rust, de gedachten worden minder en meer positief. Het lichaam gaat dan stress afvoeren in plaats van nieuwe stress te creëren door je best te doen. Je best doen betekent dat je niet goed genoeg bent in dit moment: dit is een conflict van binnen en is stress. Door alles met een rustige ademhaling uit te voeren, met een glimlach, (ook de voor jou meer uitdagende houdingen en bewegingen), ga je moeiteloos je grenzen verleggen, en kom je tot een diepe ontspanning die heel kostbaar is voor je totale gezondheid.